جهتِ عملکرد درست سایت، درگاه پرداخت، پشتیبانی و … لطفاً فیلترشکن خود را قطع کنین

جهتِ عملکرد درست سایت، درگاه پرداخت، پشتیبانی و …

لطفاً فیلترشکن خود را قطع کنین

بُطری بازار

پهلوانِ بازار شو!

نکات حقوقی و مجوزهای قانونی رستوران و کافه

نکات حقوقی و مجوزهای قانونی رستوران و کافه

شراکت در رستوران مثل شراکت توی هر چیز دیگه‌ای نیازمند عبور از کانال‌های قانونی و کسب مجوز‌های مورد نیاز هستش. به شکلی که اگه شما مجوزهای قانونی و مهم برای ورود به این شراکت را نداشته باشین، دچار مشکل می‌شین و حتی ممکنه در همون ابتدای کسب و کار شکست بخورین. بعد از راه‌اندازی یک رستوران یا فست‌فود و تأمین هزینه، تامین سرمایه و تجهیزات، مطمئناً نیازمند اخذ مجوزها و قراردادهایی برای ادامه کار هستین. ما توی این مطلب نکات حقوقی و مجوزهای قانونی رستوران و کافه رو بیان می‌کنیم.

نکات حقوقی و مجوزهای قانونی رستوران و کافه
نکات حقوقی و مجوزهای قانونی رستوران و کافه

شراکت در رستوران یا کافی شاپ یعنی چی؟

شراکت کاری بین دو نفر در رستوران، یک سبک کسب و کار کاملا پر سود و جدید در بازار اقتصاد هستش. ممکنه شما سرمایه‌ای دارین و می‌خواین از توانایی‌های یک فرد دیگه در مدیریت رستوران استفاده کنین تا سرمایه‌تون رو چند برابر کنین و یا بالعکس شما فردی هستین دارای تجربه و توانایی در کار رستوران و فست‌فود ولی سرمایه‌ای برای پیش بردن ایده‌تون در این خصوص ندارین و یا شما تعدادی دوست هستین و ترجیح میدین با شراکت و سرمایه‌گذاری در رستوران دارایی‌تون رو افزایش بدین.

شراکت در رستوران و فست‌فود عموماً زمانی اتفاق می‌افته که حضور فرد به تنهایی برای شروع کار در رستوران، کفایت نمی‌کنه.

قبل از شروع شراکت چه کنیم؟

برای شراکت در رستوران، باید نکات حقوقی بسیاری رو در نظر بگیرین. این ارزیابی باید همه جانبه باشه چرا که هدف از شراکت در رستوران، مشخصاً جنبه اقتصادی اونه و در صورتی که راه‌های رسیدن به اون به درستی انتخاب بشه، در مدت کوتاهی، رونق کاری و سود قابل توجهی بدست میاد. از مهم‌ترین اقداماتی که باید حتما انجام دهید تهیه قرارداد مشارکت هستش.

قرارداد شراکت در رستوران یا کافی شاپ چیست؟

قرارداد شراکت در رستوران با عنوان قرارداد مشارکت مدنی شناخته میشه و از جمله نمونه‌های قرارداد شراکت بین دو نفره. طبق تعریف ارائه شده در قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، مشارکت مدنی به معنای درآمیختن سرمایه و دارایی‌های نقدی یا غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد به منظور انتفاع و تقسیم سود هستش‫.‬ به‌عبارتی تعهدیه که دو یا چند نفر در ارتباط با یک موضوع کاری، تجاری، خرید و فروش و… با یکدیگر دارن و مشخص‌کننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه‌ست.

چه نکات حقوقی حین تنظیم قرارداد رعایت شود؟

 یکی از قراردادهای پرکاربرد در مشارکت مدنی، قرارداد شراکت در رستوران یا کافی شاپه. اما قبل از تنظیم اون، چند نکته مهم وجود داره که در هنگام عقد باید به اون‌ها توجه کرد:

  • در اولین قدم باید موضوع مشارکت که همون شراکت در رستوران هستش و همچنین نحوه مشارکت مشخص بشه.
  • حتماً مشخصات شرکا در قرارداد ذکر بشه.
  • موضوع مهمی که در رابطه با نحوه مشارکت مطرحه، مساله آورده طرفین هستش که باید به تفصیل در قرارداد ذکر بشه. به عنوان مثال آورده یکی از شرکا برای شراکت در رستوران می‌تونه سرمایه نقدی و آورده طرف دیگه می‌توونه کار و تخصصش در زمینه‌ای خاص مثل آشپزی باشه.
  • مقدار سرمایه و سهم سود هر یک از طرفین به طور واضح مشخص و سپس نحوه پرداخت و تقسیم سود و زیان شراکت بیان بشه. همچنین میزان سهم هر یک از طرفین در مورد هزینه‌های جاری و مصرفی رو نباید فراموش کرد.
  • هر قرارداد شراکت، دارای مدت زمان معینی هستش که پس از طی اون، قرارداد خود به خود فسخ شده و پس از آن قابل استناد نمی‌باشد پس حتما باید تاریخ شروع و پایان همکاری در قرارداد شراکت در رستوران ذکر بشه.
  • از اونجایی که تعهدات و وظایف شرکا یکی از مهم‌ترین موضوعاتی هستش که باید قرارداد شراکت اون رو دربربگیره، این تعهدات باید به نحوی باشه که شرایط تنظیم یک قرارداد را متعادل کنه، یعنی شرایط یک طرفه نباشه و قرارداد به سمتی نره که شریک دغدغه این رو داشته باشه که سهمش تضییع شده یا اینکه فضا برای سوءاستفاده یکی از طرفین فراهم بشه.

این نکات حقوقی رو فراموش نکنین!

گفتیم که هدف اصلی از نوشتن قرارداد شراکت در رستوران یا کافی شاپ، مشخص کردن میزان سهم هر شخص و بهره‌برداری از سود سرمایه و کار هستش. اما فراموش نکنین که برای رسیدن به این هدف باید نکات دیگه‌ای رو هم مدنظر داشته باشین.

تأسیس رستوران و یا اخذ نمایندگی؟

اولین تصمیمی که در این مرحله می‌گیرین اینه که آیا می‌خواین یک رستوران یا فست‌فود جدید تاسیس کنین، یا اینکه نمایندگی یکی از اونها رو در اختیار بگیرین. از مزیت‌های گرفتن امتیاز اینه که شما کار خودتون رو یا یک برند معروف شروع می‌کنین، و تبلیغات هم توسط همان برند انجام میشه.

اما از معایب اون میشه گف که شما علاوه بر اینکه باید در ابتدا مبلغی به اون شرکت بپردازین، همیشه باید درصدی از سودتون رو هم به اونها بپردازین. در نتیجه میشه گفت برای اخذ نمایندگی به سرمایه بیشتر و یک قرارداد اعطای نمایندگی نیاز دارین، ولی شانس موفقیت‌تون بیشتر میشه.

اخذ مجوزهای لازم جهت انجام موضوع قرارداد

 شروع به شراکت در رستوران حتی از نوع سیارش مثل هر کسب و کار دیگه‌ای نیازمند برخی مجوزهای لازمه. کسب مجوزهای لازم و پروانه‌های ضروری از مهمترین اقدامات پیش از شروع به کار رسمی و شراکته. در غیر این صورت به احتمال زیاد با جریمه‌های سنگین دولتی مواجه میشین.
اولین مرحله برای ورود به این حیطه دریافت پروانه کسب که همون مجوز رسمیه که توسط اتحادیه صنف دارندگان رستوران‌ و سلف سرویس‌ها صادر میشه. این پروانه، مجوزیه برای شروع و ادامه کسب‌ و کار یا حرفه که برای آغاز کار در محل مشخص یا جواز کسب معین، به‌صورت موقت یا دائم به فرد یا افراد صنفی اهدا میشه و بدون دریافت اون، کار شما غیرقانونی محسوب میشه.
به این صورت که ابتدا صاحب رستوران برای شروع فعالیت برای کسب پروانه کار به اتحادیه مراجعه می‌کنه. کارشناسان اتحادیه پس از بررسی‌های لازم و ثبت درخواست در دفتر، ضوابط موجود رو بررسی می‌کنن. از جمله داشتن پارکینگ، واقع نشدن در بزرگراه، حریم چهارراه یا عدم مجاورت با مدرسه دخترانه و… سپس موارد شخصی درخواست‌کننده مانند سوء‌پیشینه کنترل میشه. بعد مدارک به پلیس + 10 تحویل داده میشه. در ادامه پرونده به اماکن فرستاده میشه تا اگر ایرادی از نظر اماکن داره؛ برطرف بشه.

کارت بهداشت داشته باشین!

قدم مهم دیگه اینه که معمولاً تمام افرادی که در رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها مشغول به کار هستن باید کارت بهداشت داشته باشن و تمام دستورالعمل‌هایی که اداره بهداشت برای این افراد مشخص کرده رو رعایت کنین. به این منظور کارکنان هر رستوران باید دوره بهداشت عمومی رو بگذرونن و دارای کارت بهداشت باشن.

 کارفرمای هر رستوران وظیفه داره برای استخدام پرسنل خودش در رستوران قبل از شروع به کار اونها ازشون کارت بهداشت دریافت کنه. چراکه استخدام فرد در صورت نداشتن کارت بهداشت، ممنوعه.

استخدام نیروهای ماهر

یکی از مهمترین مراحل راه اندازی رستوران یا فست‌فود استخدام نیرو هستش. برای اینکه بتونین خدمات بهتری در اختیار مشتریان‌تون بذارین، باید افراد حرفه‌ای و مناسب رو استخدام کنین. نیروهای شما باید به خوبی کار خودشون رو انجام بدن. چون درصد زیادی از سود شما به نحوه خدمات اونها بستگی داره. سعی کنین برای هر پستی بهترین فرد رو انتخاب کنین. شما باید پرسنل رستوران خودتون رو به خوبی آموزش بدین و اونها رو از اهداف رستوران یا فست‌فوت آشنا کنین.
قبل از شروع کار پرسنل بهتره درباره شرایط کار، ساعات کاری و نحوه دریافت حقوق و دستمزد با اونها صحبت کنین و در صورت لزوم قرار داد تعریف شده‌ای بین خودتون تنظیم کنین.

حتما با پرسنل خود قرارداد ببندین

قرارداد شراکت در رستوران هم مانند سایر قراردادهای کاری، از دل یک سری اصول و قوانین بوجود آمده. این قوانین ممکنه برحسب عرف بوده باشه و مدیران رستوران برای انعقاد قرارداد، قوانین و اصول موجود در اکثر سالن‌های غذاخوری رو مدنظر قرار بدن. گاهی تکرار یک رفتار به صورت عادت درآمده و در مدت زمانی به عرف تبدیل میشه و یا به شکل قانون محلی در هر صنفی از کسب و کار رعایت میشه. با این حال ممکنه شما با توجه به شرایط رستوران خود قراردادی تنظیم کنین و با رضایت طرفین، انعقاد قرارداد صورت بگیره. البته در صورتیکه قرارداد طبق قوانین اداره کار به صورت کارفرما و کارمند منعقد بشه شرایط کاملا مشخص و در قانون کار به صراحت توضیح داده شده.

بیمه مسئولیت رو فراموش نکنین!

یکی دیگه از مهمترین بیمه‌های مسئولیت، بیمه مسئولیت رستورانه که دربردارنده مسئولیت مدنی رستوران داران، استراحتگاه‌ها و کافه‌های ساحلی و تالارهای پذیرایی هستش. مدیران این بخش‌ها در قبال استفاده‌کنندگان از محیط و خدمات‌شون مسئولیت مدنی دارن، پس برای پشتیبانی و بیمه کلیه خسارات ناشی از هزینه های پزشکی، فوت و نقص عضو می‌بایست نسبت به پر نمودن فرم درخواست صدور بیمه مسئولیت رستوران اقدام کنن.

از اونجایی که رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها در معرض خطرات متعددی هستن. مثل ریسک آتش‌سوزی، ریسک وقوع حادثه ولو شکستگی دست و پای کارگران (که قطعا مشمول دیه شده و مبالغ بالایی از سرمایه شراکت رو از بین میبره) و ریسک وقوع حوادث برای مشتریان در محیط رستوران، بنابر خطرات ذکر شده، یک رستوران به بیمه‌نامه‌های زیر نیاز داره:

  • بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان برای خطرات احتمالی که ممکنه برای کارگران و پرسنل رستوران رخ بده،
  • بیمه‌نامه مسئولیت مدنی مدیران رستوران در قبال استفاده‌کنندگان برای خطرات و حوادثی که ممکنه در رستوران برای مشتریان رخ بده،
  • بیمه‌نامه آتش سوزی که به دلیل وجود آشپرخانه و تردد زیاد و ریسک بالای اون، ضروری به نظر میرسه.

از وکیل و یا کارشناس استفاده کنین

مشاوران حقوقی به خاطر تسلطی که به امور قراردادها دارن از کلیات حقوقی اون مطلعن. مزیت مراجعه به کارشناس در اینه که بسیاری از نکات توسط ذینفعان قرارداد ممکنه فراموش شده باشه و یا بصورت مخفی باقی بمونه. پس مشاور حقوقی قراردادها در تنظیم قرارداد مشارکت، به شما کمک می‌کنه که بهترین ضمانت اجرایی در قرارداد شراکت در رستوران برای شما درنظر گرفته بشه.

منبع:

درباره بطری بازار

اگر برای کسب و کار، کافه، رستوران و محصولات خودتون، نیازی به بطری و جار و ظروف بسته‌بندی داشتین، یه سر به صفحه بازارچه خرید بطری و جار ما بزنین. توی این بازارچه، انواع بطری و جار و ظروف بسته‌بندی میفروشیم.

اگر هم نیاز به طراحی بطری، جار و یا بسته‌بندی و لیبل داشتین، یه سر به صفحه طراحی بطری و جار ما بزنین. براتون طراحی اختصاصی انجام میدیم، یه جوری که همه انگشت به دهن بمونن. خلاصه که در خدمتیم.

راستی! پهلوانان بازار ما رو دیدین؟ توی این صفحه، کسب و کارهای موفق، بسته بندی، بطری و جار این برندها رو معرفی میکنیم. شما هم میتونین یکی از اونها باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

شبکه‌های اجتماعی بطری بازار